Szekszárdi márc

  • Szekszárdi márc

A Szekszárdi márc egy természetes szörp mézből és cukorból.

Petrits József (1873-1936) mézeskalácsos mester volt, Európa több országát megjárva tökéletesítette tudását, mire elkészítette az első pohár Szekszárdi márcot. Az ősi receptet használva, a hagyományok tiszteletével gyártjuk ezt a kiváló zamatú, adalékanyagoktól mentes szörpöt.Régen hígított formában árulták, ma sűrítményként juttatjuk el Önhöz.

Miért?

  • Mert így egyszerűen és olcsón tudjuk az otthonába szállítani.
  • Mert így otthon annyi frissítő italt készíthet magának és a barátainak, amennyit csak akar.
  • Mert sűrű állapotában számtalan más finomságot is készíthet vele. Miket? Görgessen lejjebb.
  • Mert így sokkal tovább friss marad.
  • Mert így lényegesen kevesebb, a szállítással és a csomagolóanyaggal járó környezetszennyező anyag keletkezik. Ezzel kíméljük a környezetet.

Mi nincs a Szekszárdi márcban?

  • Mesterséges színezék
  • Tartósítószer
  • Aroma
  • Mesterséges édesítőszer
  • Ízfokozó
  • Állományjavító
  • Zsiradék
  • Szintetikus étkezési savak

Na jó. De akkor mi van benne?

  • Cukor és
  • méz

A színét és a jellegzetes zamatát a megpörkölt cukor adja.

VENDÉGLÁTÓK Figyelem!

3 literes kiszerelésben is kapható, még jobb áron.

Mit készíthet vele?

A Szekszárdi márc folyamatosan bővülő finomságblogjában részletesen bemutatjuk a legkedveltebb márcos termékek készítését videókkal, képekkel, részletes leírásokkal.

Márcos limonádéAhol mi is rendszeresen a márcot használjuk:

  • Nyáron jéghideg limonádéhoz
  • Jeges karamellás tejhez
  • Télen forró, habos karamellás tej készítéséhez
  • Gyümölcs teák édesítéséhez
  • Saláta öntetek enyhe édesítéséhez
  • Házi karamella fagyi készítéséhez

Díjak, eredmények

A Szekszárdi márc elnyerte a HÍR védjegy (Hagyományok Ízek Régiók) használati jogát, és ezzel bekerült egy a Vidékfejlesztési Minisztérium által kezelt, magyar nemzeti kincseket összefogó gyűjteménybe.

A Szekszárdi márc már bekerült a nemzeti értéktár ágazati és települési értékei közé is.

További részletek