Mézes kosárka narancskrémmel

Narancskrém mézes kosárkában

Hozzávalók:

  • 3,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg liszt
  • 5 g zselatin
  • 1 narancs
  • 3 dl tejszín
  • cukrozott narancshéj
  • 12 db mézes kosárka

Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd 10 percig hűlni hagyjuk.
A tojássárgáját a 12 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd az előzőleg felforralt tejjel összekeverjük, és gőz fölött besűrítjük.
Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott zselatint, a narancs levét, és 2 ek cukrozott narancshéjat. Hűlni hagyjuk.
Végül 3 dl tejszínt habbá verünk és lazán a kihűlt masszához keverjük.

A kész krémet nyomózsákkal, csillagcsővel mézes kosárkákba nyomjuk (akár kanállal is eloszthatjuk, ha nincs kéznél nyomózsák) és hűtőben pihentetjük, amíg a krém kicsi “tartást vesz fel”, a kosárka pedig átpuhul.

Tipp:

  • Tetejére reszelhetünk díszítésnek narancshéjat és spriccelhetjük olvasztott csokoládéval.
  • A mézes kosárkák néhány óra alatt egészen átpuhulnak.
  • Ha nincs kéznél mézes kosárka, üvegpoharakba téve is mutatós és finom.