Mézes piskóta

Mézes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 2 dl tej
  • 30 dkg langyos méz
  • 35 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojások sárgáját 15 dkg porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és a langyos mézet. A liszttel kevert szódabikarbónát a masszához adjuk, majd a maradék cukorral keményre vert tojásfehérjehabot is óvatosan belekeverjük. Közepes tepsibe öntve sütjük.

Sütés: két ütemben, 200 fokon, amíg emelkedni, pirulni kezd, majd a sütőt 150 fokra kapcsolva átsütjük. Kb. 45-50 perc.

Tipp:

  • A tetejét vékonyan megkenhetjük megmelegített lekvárral, majd megszórhatjuk szeletelt mandulával.
  • Egy hosszú pengéjű éles késsel két-három lappá vághatjuk, és lekvárral megtölthetjük.

Nehézségi fokozat: Közepes
Elkészítési idő: 20 perc + sütés