Mézes krémes II

Ahogy a mézes krémes online receptkártyáján ígértem, itt egy újabb krém recept a mézeslap megtöltéséhez.

Besamel készítése:

Hozzávalók:
3 dl tej
3 evőkanál liszt vagy búzadara
1 diónyi vaj vagy margarin

A tejet a liszttel vagy búzadarával sűrűre főzzük, majd belekeverjük a vajat vagy margarint, és lehűtjük (közben többször megkeverjük, hogy ne legyen csomós).

Krém készítése:

Hozzávalók:
15 dkg vajat vagy margarin
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

A hozzávalókat habosra keverjük, majd kanalanként hozzá adagoljuk a teljesen kihűlt besamelt.

Tipp:

  • A krémhez adhatunk kakaóport, gesztenye masszát (1 cs) vagy gyümölcsízt (kb. 20 dkg) is.

Az alábbiakban pedig lássuk az ígért fotós bemutatót a díszes bevonatról:

Amire szükség lesz:

  • Fehér máz: 1 tojásfehérjét 7-8 evőkanál porcukorral és egy kiskanál vízzel kevergetés közben megmelegítünk
  • Olvasztott csokoládé
  • Nyomózsák (itt papírtasakot használunk, melynek készítését a mézeskalács tanfolyam során részletesen megtanultuk, de a célnak megfelelhet egy erősebb nejlonzacskó is)
  • kenőkés
  • fogpiszkáló

Az olvasztott csokoládét töltsük a nyomózsákba,

majd a lezárt zsák végére vágjuk apró lyukat!

A fehér mázat öntsük a sütemény tetejére,

majd kenőkéssel egyenletesen kenjük el!

Mielőtt még megdermedne, csokiból húzzunk rá csíkokat!


Végül a fogpiszkálóval oda-vissza rajzolva fejezzük be művünket!