Mézes krémes

Mézes krémes

Őszintén szólva nehéz volt eldöntenem, hogy mit tegyek ezzel a süteménnyel. Elkészíthető bármilyen mézeslappal, melyet üzletekben megvásárolhatsz. Kipróbálni azonban csak a saját mézeslapunkkal próbáltam ki.

A Petrits-féle mézeslappal rendkívül finom és puha, de ha azt írom, hogy más mézeslappal ne próbálkozz, az furán veszi ki magát.
A 150 éves családi tészta receptünket mégsem adhatom ki, ezt biztosan megérted. Ezért úgy gondoltam, leírom az elkészítését, és Rád bízom a mézeslap kiválasztását. Webáruházunkban az ország bármely pontján megvásárolhatod. Ha úgy gondolod, hogy másik mézeslappal próbálkozol, szívesen veszem, ha elküldöd nekem tapasztalataidat.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (3 lap) mézeslap
  • 2 pohár tejföl
  • 18 dkg darált dió
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejfölt a dióval, a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd a mézes lapok közé töltjük. A sütemény máris szeletelésre kész.

Nehézségi fokozat: Egyszerű
Elkészítési idő: 10 perc (mosogatással együtt 🙂

Tipp:

  • Készíthetjük dió helyett mákkal is.
  • A tetejét szórhatjuk porcukorral, bevonhatjuk csokival, vagy díszíthetjük a képen látható módon (lásd a következő levelemet).

Kattints ide! Itt bemutatok egy másik krémreceptet, mellyel kicsit bonyolultabb, de hasonlóan finom krémet készíthetünk mézes krémesünkhöz.

A krém recept mellé egy képes leírást is küldök majd, melyben megmutatom, hogyan lehet elkészíteni a fenti képen látható tetőt süteményünkre.
Annyit már most elárulok, hogy pofonegyszerű. Vendégeidnek tetszeni fog.