Mézes hógolyó

Mézes Hógolyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 7 dkg méz
  • csipetnyi só
  • 8 dkg durvára darált dió
  • porcukor

Elkészítés:

Keverjük simára a vajat a mézzel. Szitáljuk egybe a lisztet és a sót, majd adjuk a mézes keverékhez előbb ezt, majd a vaníliát és a diót is. Az anyagból formáljunk kissé ellapított gömböket. (Ha van otthon kéznél nyomózsák, sokkal gyorsabban elkészülünk, ha abba töltjük a tésztát és kis gömböket formázunk.)

180 fokos sütőben süssük 10-12 percig. Amíg még forrók, forgassuk őket porcukorba. Majd lehűlés után még egyszer. Harmincöt-negyven darab lesz belőle.

Tipp:

  • Dió helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is
  • A karácsonykor sokak által készített diós kifli tökéletes, gyorsan elkészíthető alternatívája.

Nehézségi szint: egyszerű
Elkészítési idő: 20 perc