Fűszeres mézeskalács

Fűszeres mézeskalács

Hozzávalók:

  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1/2 kávéskanál gyömbér, szegfűszeg és fahéj
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés:

Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá az előbb megforralt, majd langyosra hűtött mézzel a kockára vágott narancshéjat és a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben 40 percig süssük. Kihűlés után vegyük ki a formából.

Tipp:

Szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokoládéval

Nehézségi szint: egyszerű
Elkészítési idő: negyed óra (+a sütés)