Diós-mézes karika

Diós-mézes karika

Hozzávalók:

  • 20 dkg margarin
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 dl folyékony méz (kristályos, szaknyelve “ikrás” mézet melegítsük meg előbb, majd hagyjuk kihűlni)
  • 30 dkg átszitált finomliszt
  • 10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:

Verjük krémmé a margarint a sóval és a vaníliával, majd további folyamatos verés közben vékony sugárban adagoljuk a krémhez a mézet. Keverjük hozzá a lisztet és a diót. A hűtőben pihentessük egy óra hosszat. Sodorjunk a tésztából kb. 4 cm átmérőjű rudakat és csomagoljuk mindegyiket sütőpapírba. Hűtsük ismét egy óra hosszat, majd szeleteljük fel kb. egy centiméter vastag korongokra.

Sütés: 180 fokon, vékonyan kizsírozott tepsiben vagy sütőpapíron, 12-14 percig. Harmincöt-negyven darab lesz belőle.

Tipp:

Az áthűtött rudakat szeletelés előtt forgassuk durva szemű kristálycukorba! A süti széle csillogós lesz tőle.

Nehézségi szint: egyszerű
Elkészítési idő: Maga a munka 20 perc alatt megvan, de a hűtés miatt időigényes (közben megfőzhetjük az ebédet :-))