Debreceni mézeskalács

Debreceni mézes

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 50 dkg liszt
  • 55 dkg langyosra melegített méz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1-1 kávéskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 5 dkg apróra vágott dióbél

Elkészítés:

A tojásokat a porcukorral verjük habosra, keverjük hozzá a sütőporral összeszitált lisztet, a mézet és a fűszereket, majd jól dolgozzuk össze!
Öntsük a kidolgozott masszát egy kizsírozott, kilisztezett tepsibe, a tetejét szórjuk meg a darabolt dióval, majd tegyük a sütőbe!
Sütés: 170-180 fokon, hőlégkeveréssel. Kb. 30 perc (aranybarnára süssük).
Kihűlés után kb. 4×4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk!

Nehézségi fokozat: egyszerű
Elkészítési idő: 15 perc + sütés