
Közeledik az almaszezon, az első nyári almák már kóstolhatók. Miért ne készítsünk hát belőlük egy könnyű nyári süteményt?
Van egy kifejezetten erre a célra készített kerámiaedényünk, mi mindig ebben készítjük, de egy kb. 25 cm átmérőjű kapcsos tortaforma, vagy egy kisebb tepsi is megfelel a célnak.
Nézzük először a tészta hozzávalóit:
- 200 g liszt
- 150 g kockákra vágott hideg vaj
- 1 ek cukor
- csipet só
- 1 tojássárga.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egyenletesen a formába/tepsibe nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.

Ezután elkészítjük a krémet:
- 1 doboz mascarpone (200-250g a mennyiség igazából nem fontos, amilyet venni tudsz)
- 5 dkg méz
- 1 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, majd ezt is félre tesszük.

Kis szeletekre vágunk 4 közepes szem hámozott almát, meglocsoljuk 3 ek mézzel, szórunk rá 1 tk fahéjat és jól átkeverjük.

Eztán az előkészített krémet ráöntjük a hűtött tésztára, elsimítjuk rajta, majd ráborítjuk az almát és ezt is egyenletesen eligazgatjuk. Végül megszórjuk szeletelt mandulával.

200 fokos sütőben 30-40 perc alatt sül meg.
Tálalás előtt finoman megszórjuk porcukorral. Langyosan tálald, úgy a legfinomabb.

Lehet, hogy még nem iratkoztál fel mézeskalács tanfolyamunkra? Talán küldött link, vagy kereső segítségével találtál ránk? Tetszik Neked ez a recept? Szeretnél még több finom mézes receptet kapni tőlünk?
Online Mézeskalácsos Tanfolyamunk valamennyi leckéjét ingyenesen megkaphatod, csak kérned kell ezen az oldalon.