Közzétéve:

Fagyikehely otthon, még finomabban

Sokan vagyunk, akik a mai napig rajongunk a jó fagylaltokért. A jó kézműves fagylaltokért. Néhányan még utazni is képesek azért, hogy itt vagy ott egyenek egy igazi fagyit. Ugyanakkor…

Ugyanakkor valljuk be őszintén, nincs már az a nagy fagyizós világ, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt. Tele a multik mélyhűtője dobozos jégkrémekkel. Egyre olcsóbbak, egyre finomabbak. Jól jönnek ezek a jégrémek, amikor váratlan vendég toppan a házba, vagy a gyerekek hirtelen fagyit ennének. Vagy – uram bocsá’ – , amikor ránk tör egy kis “most azonnal fagyizhatnék”. Dobjuk fel a fagyikelyhet valamivel!

De mi legyen az?

Egy üveg befőtt? De mi lesz a maradékkal?
Egy kis fagyasztott gyümölcs? Ehh, pont nincs itthon!!!
Tördeljek rá babapiskótát? Macera.
Tejszínhab? No ez jó ötlet. De még mindig hiányzik valami!

Esetleg egy kis karamellás topping? Szekszárdi márc? Fél perc az egész és készen is van a díszített fagyikehely!
Vanília és karamell fagyikhoz a legtökéletesebb. A tejszínhab csak “hab a tortán”. Az én kedvencem az, amikor a vanília fagyi olvadni kezd kanalazás közben, és összekeveredik a márccal. A legfinomabb falatok maradnak a végére. És minél lassabban eszem, annál több kedvenc marad a végére.

Ez nem minden. Tudja, hogy mennyi más finomságot készíthet Szekszárdi márccal? Itt megmutatjuk.